Pieterburen breekt met Lenie 't Hart

  • Doortje Briedé

    De Zeehondencrèche in Pieterburen gaat zeehonden eerder terugzetten in de natuur. De opvang breekt daarmee met de visie van oprichter Lenie 't Hart. Het personeel vindt die methode ouderwets en niet goed voor de dieren en het natuurlijke evenwicht in het Waddengebied.

    't Hart trad in 2012 terug als directeur, maar via interim-manager Wibo van de Linde oefende ze nog invloed uit op het beleid van de zeehondenopvang.

    De raad van toezicht die het beleid van Van de Linde verdedigde, is vanavond opgestapt. Oud-staatssecretaris Henk Bleker wordt voorzitter van de nieuwe raad van toezicht. Daarin zit verder onder anderen viroloog Ab Osterhaus.

    Lees verder: http://nos.nl/artikel/612573-pieterburen-breekt-met-lenie-t-hart.html

  • Doortje Briedé

    Lenie 't Hart wil weg bij de zeehondencrèche Pieterburen. Haar advocaat is sinds deze week in onderhandeling met de zeehondenopvang over haar ontslag. Ze staat nog altijd op de loonlijst, maar heeft sinds 2012 geen formele functie meer.

    Die onderhandelingen gaan volgens ‘t Hart niet over geld. “Ik was de laagst betaalde directeur van Nederland en daar ben ik best heel trots op.” Het gaat ’t Hart vooral om ‘ontvlechting’. Ze wil haar naam niet langer verbinden aan de zeehondencrèche.

    't Hart vindt het “heel verdrietig dat iedereen steeds over geld begint.” Het gaat haar om normen en waarden. “Hoe ga je met dieren om? Een dierenattractiepark heb ik 43 jaar geleden niet opgericht en daar past de naam zeehondencrèche Lenie 't Hart niet bij.”

    Lees verder: http://nos.nl/artikel/616951-lenie-t-hart-wil-ontslag.html

  • Doortje Briedé

    Lenie 't Hart breekt met haar zeehondencreche. Een historisch moment in het leven van de roemruchte Groningse. Een terugblik.

    http://www.youtube.com/watch?v=-I8jjGlFf2c&feature=em-uploademail

  • Doortje Briedé

    Lenie 't Hart is samen met inwoners van Termunten in Oost-Groningen bezig met het oprichten van een zeehondencrèche. De internationaal gedecoreerde Zeehondenmoeder woont zelf in het dorp en is straks ongetwijfeld het stralende middelpunt van de crèche die bij het plaatselijke visrestaurant wordt gerealiseerd. Lenie vertelde ons haar verhaal op de zeedijk achter haar woning. Het wemelt daar van de zeehonden in de Dollard op de grens met Duitsland.

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Nieuwe zeehondencrèche Lenie 't Hart

    Lenie 't Hart begint een nieuwe zeehondencrèche in haar woonplaats Termunten in het noordoosten van Groningen, samen met inwoners van het dorp. In het gebied is volgens 't Hart grote behoefte aan opvang, omdat er veel problemen zijn met zeehonden.

    De zeehondenredder is in het bestuur gestapt van Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta om te zorgen dat die een vergunning krijgt voor de opvang van hulpbehoevende zeehonden. De stichting had bijna een jaar geleden een aanvraag ingediend, maar die is nog steeds niet afgegeven.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman