Bejaarde vrouw bruut verkracht in Amsterdam-West

  • Doortje Briedé

    Een 75-jarige vrouw is in de vroege ochtend van vrijdag 31 juli bruut verkracht en ernstig mishandeld door een tot nu toe onbekende man. Dat meldt de politie vanmiddag.

    De vrouw liep die ochtend over het Helmersplantsoen in Amsterdam-West met haar hondjes toen zij plotseling een onderdoorgang, de voormalige hoofdingang van het Wilhelminagasthuis, werd ingetrokken. De man, door het slachtoffer omschreven als een ‘keurige man’, vroeg in eerste instantie om geld. Toen de vrouw zei dat ze geen geld bij zich had, vergreep hij zich seksueel aan haar. 

    Daarbij gebruikte hij volgens de politie ‘extreem veel geweld’. De vrouw liep hoofd-en rugletsel op. Na de verkrachting roofde de man haar gouden sieraden van haar handen en haar nek. Toen een passante stopte, omdat zij merkte dat er iets aan de hand was, liet de dader het slachtoffer los en vluchtte hij te voet weg in de richting van de Ite Boeremastraat.

    Lees verder op parool.nl

    Compositietekening van de verdachte © Politie

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Bejaarde vrouw in Amsterdam beroofd en verkracht

    In Amsterdam is een 75-jarige vrouw beroofd en verkracht. Dat gebeurde al twee weken geleden maar is nu bekend geworden.

    De vrouw werd op 31 juli 's ochtends vroeg door de man vastgepakt bij de voormalige hoofdingang van het Wilhelmina Gasthuis. Ze liet daar haar honden uit. De man vroeg haar om geld. Toen ze zei dat ze dat niet bij zich had, pakte hij haar vast en verkrachtte haar. Volgens de politie gebruikte hij extreem veel geweld. Het slachtoffer liep hoofd- en rugletsel op.

    Lees verder op nos.nl

    De plek waar de vrouw werd verkracht Politie

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Al 12 tips over verkrachting 75-jarige vrouw

    Er zijn inmiddels al 12 tips binnengekomen over de verkrachting van een 75-jarige vrouw in Amsterdam. De vrouw werd twee weken geleden bruut verkracht tijdens het uitlaten van haar hondjes. Daarbij werd ze ernstig mishandeld.

    Of er bruikbare tips zijn binnengekomen kan de politie nog niet zeggen. Volgens de politie zou de dader een ‘knappe man’ tussen de 30 en 35 jaar oud zijn.

    Lees verder op rtlnieuws.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Beloning van 8.500 euro voor gouden tip over verkrachting 75-jarige vrouw

    De politie maakt zich grote zorgen omdat ze de man die twee weken geleden een 75-jarige vrouw verkrachtte in West nog niet hebben opgepakt. Er wordt nu 8.500 euro beloning uitgeloofd voor de tip die naar de dader leidt.

    Bij de verkrachting werd extreem veel geweld gebruikt.

    Het slachtoffer liep rond 7.00 uur over het Helmersplantsoen met haar hondjes toen zij plotseling een daar gelegen onderdoorgang, de voormalige hoofdingang van het Wilhelmina Gasthuis, werd ingetrokken.

    Hierna vroeg de man in eerste instantie om geld. De vrouw zei hem geen geld bij zich te hebben, waarna de man haar verkrachtte en ernstig mishandelde.

    Lees verder op nu.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    16 tips na Opsporing Verzocht over verkrachting 75-jarige vrouw

    Na de uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond heeft de politie zestien tips gekregen over de verkrachtingszaak. De politie heeft een beloning van 8500 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

    Het slachtoffer liep in de vroege ochtend van 31 juli over het Helmersplantsoen met haar hondjes, toen zij een onderdoorgang werd ingetrokken. De man vroeg in eerste instantie om geld. Toen hij dat niet kreeg, vergreep hij zich aan haar. 

    De vrouw liep hoofd-en rugletsel op. Na de verkrachting roofde de man haar gouden sieraden.

    Lees verder op parool.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte opgepakt voor verkrachting 75-jarige vrouw

    De politie in Amsterdam heeft een verdachte opgepakt voor de verkrachting van een 75-jarige vrouw, op 31 juli in Amsterdam-West. De verdachte is een 28-jarige man. Over zijn identiteit wil de politie verder niets kwijt. Hij wordt verdacht van zware mishandeling, verkrachting en beroving.

    De politie kwam de man op het spoor door een DNA-match. DNA dat in het onderzoek naar de zaak werd gevonden, kwam overeen met DNA van de verdachte in de landelijke databank. Hij was eerder betrokken bij een vermogensdelict en een “ernstig geweldsmisdrijf”.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte aangehouden om verkrachting 75-jarige vrouw

    De recherche heeft vanochtend een verdachte aangehouden in de zaak rondom de mishandeling, verkrachting en beroving van 75-jarige dame uit West.

    De 28-jarige man kwam in het vizier van het onderzoeksteam na een DNA hit op eerder technisch onderzoek. Zijn DNA bleek in de landelijke database te zitten, waardoor zijn identiteit bekend werd. Voor zijn aanhouding is op meerdere adressen huiszoeking gepleegd. 

    De nu aangehouden verdachte is bekend bij de politie voor onder meer vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf. Omdat hij in volledige beperking zit doet de politie verder geen mededelingen over zijn aanhouding.

    Lees verder op parool.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Verdachte verkrachting 75-jarige vrouw blijft vastzitten

    De 28-jarige man die vorige week is aangehouden voor de gewelddadige verkrachting, mishandeling en beroving van een 75-jarige vrouw, blijft nog minimaal veertien dagen vastzitten.

    De rechter-commissaris van de rechtbank heeft zijn voorarrest verlengd, maakte het Openbaar Ministerie bekend.

    De man is een bekende van politie en justitie, onder meer vanwege vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf. De recherche kwam de verdachte op het spoor via DNA-onderzoek.

    Lees verder op nu.nl

    Doortje Briedé-Bultman