Vermiste wandelaar Sierra Nevada na negen dagen gevonden

  • Doortje Briedé

    Een vermiste Amerikaanse wandelaar is na negen dagen levend teruggevonden in het Sierra Nevada-gebergte in Californië. De vrouw van 62 had een aantal gebroken botten. Ze kon overleven dankzij het water uit een beekje dat ze wist te bereiken na twee dagen kruipen.  

    Miyuki Harwood trok samen met een groep wandelaars door het gebied. Op 21 augustus verliet ze het basiskamp voor een wandeling in haar eentje. Ze nam alleen een fles met een waterfilter en rantsoen voor één dag mee. 

    Toen ze 's avonds niet terugkeerde, waarschuwden de andere wandelaars de politie. Die startte direct een grote zoekactie waarbij onder meer een Blackhawk-, een Chinook-helikopter en een drone werden ingezet.

    Lees verder op nos.nl

    Doortje Briedé-Bultman
  • Doortje Briedé

    Vrouw (62) overleeft 9 dagen in Sierra Nevada

    Een 62-jarige vrouw heeft negen dagen overleefd in de bergen van Sierra Nevada in Californië, voordat ze gered werd door hulpverleners. Miyuki Harwood brak meerdere botten, waardoor ze niet verder kon wandelen. Ze hield zichzelf in leven door water te filteren uit een riviertje.

    Harwood werd zaterdagochtend uitgeput aangetroffen. De vrouw had alleen eten bij zich voor een dagtrip. Op negen dagen in de ruige bergen had ze niet gerekend. Vorige week raakte de vrouw het groepje kwijt waarmee ze ging wandelen nabij Horsehead Lake. Ze raakte gewond waardoor ze niet verder kon lopen naar de bewoonde wereld. Dat meldt persbureau AP. Hoe de vrouw precies gewond raakte is niet bekend.

    Lees verder op metronieuws.nl

    Doortje Briedé-Bultman